Dichtbij huis

Voor een heerlijke kampeervakantie hoeft u helemaal niet ver te rijden. Ook in Nederland, België en Duitsland vindt u fijne en voor u onontdekte plekjes, waar de dagelijkse stress van uw schouders valt. Wat is er dichtbij huis eigenlijk te beleven?

Campings in Nederland, België en Duitsland

Nederland, België en Duitsland hebben grote campsites. Deze zijn over het algemeen mooi gelegen en hebben goede faciliteiten, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor jong en oud. Naast de grotere campings is er ook de optie van een charmecamping, waar optimaal genieten van rust en natuur bovenaan staat. Aan het water, in de heuvels, tussen de bossen of aan de rand van een stad; dichtbij huis zijn er mogelijkheden te over om te kamperen.

Nederland

Kamperen in het thuisland is nog niet zo’n vreemd idee. Ons kikkerlandje biedt veel diversiteit. Begin in het noorden en maak eens een tocht langs de verschillende Hanzesteden, verken het bourgondische en heuvelachtige Zuid-Limburg, de oerprovincie Drenthe met haar iconische hunebedden en Zeeland, de provincie van slechts 2934 km² die ook nog voor de helft uit water bestaat. Verken de prachtige kustgebieden of Friesland, waar een deel van de bevolking een eigen – voor buitenstaanders onverstaanbare – taal spreekt. Gaat u op herontdekking in eigen land? Neem dan de fietsen mee en maak gebruik van Europa’s beste fietsroutenetwerk.

duitsland

Duitsland

Als er één land geschikt is voor een rondreis, dan is het Duitsland wel. We kennen Duitsland van de autobahn waar ongelimiteerd hard gereden mag worden, maar u vindt er ook verrassende kleine weggetjes door het schitterende heuvellandschap. Duitsland is met zijn rivieren, wijngaarden en het vele UNESCO werelderfgoed een veelzijdig en prachtig vakantieland dat u als kampeerder niet zomaar mag overslaan. Reis naar het Zwarte Woud, Sauerland of het Harzgebergte. Of bezoek de restanten van de muur die jarenlang twee delen van Duitsland van elkaar gescheiden hield. Historische burchten, lieflijke dorpjes geïllustreerd door typische vakwerkhuisjes, de Großstädte Berlijn, Keulen en Leipzig; in Duitsland hebt u niet gauw het gevoel alles gezien te hebben. Kriebelt het om het land van de oosterburen wat meer te verkennen? Volg een van de grote rivieren of doe de kastelenroute, die begint in Mannheim en eindigt in het Tsjechische Praag. Bent u autoliefhebber? Ontdek ons buurland dan eens aan de hand van de verschillende grote Duitse automerken Mercedes-Benz, Porsche of BMW. Haal uw hart op in de diverse automusea in het zuiden van Duitsland. De musea zijn ook geschikt voor wat oudere kinderen.

ardennen

België

België is makkelijk aan te rijden en toch hebt u bij het passeren van de grens het idee echt weg te zijn. Hoewel België maar 0,006% van het hele aardoppervlak beslaat, kunt u er eindeloos genieten van al het goede wat onze zuiderburen te bieden hebben.
Breng een bezoek aan de pittoreske dorpjes, struin eens op het gemak door de middeleeuwse straatjes van Brugge, Gent of Dinant. Snoep van de unieke Belgische chocolade en geniet van bierproeverijen van de beste Belgische abdijbieren. Of dompel uzelf onder in geschiedenis en bezoek Flanders fields, waar ten tijde van de Eerste Wereldoorlog zoveel gestreden is. Bent u meer het outdoortype? Neem dan de mountainbike en verken de bossen en steile heuvels in de Ardennen of huur een kajak om de Lesse, Ourthe, Semois of Amblève te bedwingen!

Het gastvrije Oost-Europa

Oost-Europa wordt – heel onterecht – vaak alleen geassocieerd met betonnen woonblokken, armoede en grauwheid. Oost-Europa beslaat een behoorlijk deel van ons continent en het biedt al het kleurrijke moois dat u er wellicht niet verwacht. Luisterrijke weidsheid, imposante bergketens, verkoelende meren, culturele pracht en praal.

Lees verder

Het zwoele zuiden

Voor een zonzekere kampeervakantie met hogere temperaturen in Europa trekt u naar het zuiden. Rondom de Middellandse en Adriatische zee schitteren onder andere de bij uitstek geschikte vakantielanden Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en Kroatië. Afhankelijk van hoe ver u naar het zuiden trekt, kunnen de temperaturen ‘s zomers behoorlijk oplopen.

Lees verder

Go north!

Het noorden van Europa met zijn serene stiltes heeft eigenlijk helemaal geen introductie of aanbeveling nodig als u van kamperen houdt. U kiest eenvoudig uw favoriete periode, pakt de tassen en de viskoffer in en vertrekt, om een paar weken later herboren terug te keren en alvast te fantaseren over het volgende deel

Lees verder

Privacy statement

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen