De oversteek

Via Hoek van Holland staat u met camper en al in een mum van tijd aan de andere kant van het kanaal. Daar kunt u beginnen aan een gevarieerde roadtrip door het Verenigd Koninkrijk. Engeland, Schotland, Ierland. Dit deel van Europa is groen en gevarieerd. De natuur is ruig en de bevolking eigenaardig.

Het Verenigd Koninkrijk

Schotland

The Kelpies, Glen Coe, Fort William, het centrum van Edingburgh, Inverness, de Orkney-eilanden; Schotland heeft zóveel moois dat u er het gevoel zult krijgen of u zich in een decor bevindt.

In het prachtige Schotland staat per vierkante mijl gemiddeld 1 kasteel. Ga dus op ontdekkingstocht en neem een kastelenroute, geniet van de dragende klank van de iconische doedelzak tijdens de Highland Games, spot papegaaiduikers of zeehonden voor de kust, proef van de beste whisky’s tijdens een bezoek een van de karakteristieke, Schotse distilleerderijen, geniet van de weelderig groene heuvels, slurp van vers bergwater en trakteer uzelf op een stukje Aberdeen Angusrundvlees of heerlijke scones met clotted cream. Maak een echt feest van uw vakantietijd en verken het bijzondere Schotland!

Engeland en Wales

Engeland is veruit het grootste land van het Verenigd Koninkrijk. Hoewel de stedelijke gebieden behoorlijk dichtbevolkt zijn, heeft Engeland ook rustige gebieden. Als u kiest voor een reis door Engeland, kunt u dit uiteraard goed combineren met een van de andere landen van het Verenigd Koninkrijk.

Bezoek de wereldstad Londen, geniet van Westminster Abbey, St Pauls Cathedral, de Tower Bridge en Oxford Street. Als u Londen als eens gezien hebt, bezoek dan eens Newcastle, Oxford, Liverpool of Manchester. Of laat de steden helemaal links liggen en geniet van de natuur, die afgewisseld wordt met mooie landhuizen en fraaie kastelen. Ervaar de pracht van de schepping in Cornwall, Peak District of Lake District en geniet van het uitzicht op witte krijtrotsen, heuvelachtige bloemenweiden, gele korenvelden, bijzondere moerasgebieden en prachtige grotten.

Het Verenigd Koninkrijk heeft een schitterend landschap dat zich geweldig leent voor een camperreis. Ook Wales is erg mooi om te bezoeken. Er zijn prachtige wandelroutes beschikbaar en mogelijkheden te over voor andere outdoor-activiteiten als fietsen, paardrijden of kajakken. Maak tussen 4 en 5 uur ‘s middags tijd voor de Britse afternoon tea, bezoek de steden Newport, Swansea en Cardiff, geniet van het natuurpark Brecon Beacons en wandel in het schitterende Snowdonia National Park naar de top van de Snowdon.

Ierland

Een tocht door het ruige Ierland met zijn steile kliffen, groene landschappen, kleurrijke vissersplaatsjes en eeuwenoude kastelen is een prachtige belevenis.

Kom op adem in de valleien van de Wicklow Mountains, verdiep u in de Keltische mythologie, bezoek het afgelegen Tory Island, ervaar stilte langs de wijdse stranden aan de oostkust, laat u verrassen door de panoramische Ring of Beara, hoor het ruisen van Ierlands hoogste waterval, bezoek het historische Waterford, verwonder u over de kliffen van Moher en breng een bezoek aan het bruisende Belfast en Dublin. Ierland zal u in veel opzichten verrassen!

Dichtbij huis

Voor een heerlijke kampeervakantie hoeft u helemaal niet ver te rijden. Ook in Nederland, België en Duitsland vindt u fijne en voor u onontdekte plekjes, waar de dagelijkse stress van uw schouders valt. Wat is er dichtbij huis eigenlijk te beleven?Campings in Nederland, België en Duitsland Nederland, België en Duitsland hebben grote campsites.

Lees verder

Het gastvrije Oost-Europa

Oost-Europa wordt – heel onterecht – vaak alleen geassocieerd met betonnen woonblokken, armoede en grauwheid. Oost-Europa beslaat een behoorlijk deel van ons continent en het biedt al het kleurrijke moois dat u er wellicht niet verwacht. Luisterrijke weidsheid, imposante bergketens, verkoelende meren, culturele pracht en praal.

Lees verder

Het zwoele zuiden

Voor een zonzekere kampeervakantie met hogere temperaturen in Europa trekt u naar het zuiden. Rondom de Middellandse en Adriatische zee schitteren onder andere de bij uitstek geschikte vakantielanden Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en Kroatië. Afhankelijk van hoe ver u naar het zuiden trekt, kunnen de temperaturen ‘s zomers behoorlijk oplopen.

Lees verder

Privacy statement

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen