Go north!

Het noorden van Europa met zijn serene stiltes heeft eigenlijk helemaal geen introductie of aanbeveling nodig als u van kamperen houdt. U kiest eenvoudig uw favoriete periode, pakt de tassen en de viskoffer in en vertrekt, om een paar weken later herboren terug te keren en alvast te fantaseren over het volgende deel van Scandinavië dat u zou willen verkennen.

Kamperen in Scandinavië

Kamperen in Scandinavië heeft ten opzichte van andere Europese kampeerbestemmingen beslist voordelen. Doordat het dunner bevolkt gebied is, is er aan ruimte geen gebrek. U mag er daarom vrij kamperen. Uiteraard bieden de Scandinavische landen ook geschikte campsites, waar u voorzien bent van stromend water en elektriciteit en andere faciliteiten. Noorwegen en Zweden hebben een ruim aanbod van prachtige campings in de mooiste gebieden.

Noorwegen en Zweden

Wilt u Noord-Europa verkennen per camper? Vertrek dan in de richting van Denemarken en verplaats u via de Öresundsbrug of per veerboot naar het Noorse of Zweedse vasteland. Verken de bruisende en moderne stad Malmö, reis via de zuidkust van Skåne naar Småland en geniet tijdens een uitstapje naar het in de Oostzee gelegen eiland Öland van de rijke flora en fauna. Ontspan terwijl u met de Zweedse zon op uw gezicht over de met kinderkopjes geplaveide straten van het kleurrijke Ystad of Helsingborg wandelt, verwonder u over de ruige kust, ontdek wat steden als Stockholm en Göteborg aan mooie architectuur herbergen, fiets een deel van de prachtig aangelegde fietsroute Kattegattleden of spot zeehonden bij nationaal park Kosterhavet.

Noorwegen biedt net als Zweden een fascinerend landschap met bosrijke gebieden, glasheldere meren en spectaculaire fjorden. Verken de panoramische bergroute Trollstigen, bind de wandelschoenen onder en wandel naar Trolltunga, neem vanuit het pittoreske Kristiansund de Atlantic road, bezoek het adembenemende Geirangerfjord en verken de groenste metropool van Europa: Oslo!

Denemarken

Denemarken grenst aan onze oosterbuur Duitsland en is het kleinste land van Scandinavië. Niettemin kunt u er heerlijk tot rust komen en zijn er tal van mogelijkheden een mooie tocht per camper door Denemarken te maken. Noord-Funen, Zuid-Jutland, Limfjord; Denemarken biedt rust en ruimte, alles is er even wijds. Ga op zeehondensafari naar Mors, trakteer uzelf op verse mosselen in de gezellige haven van Handbjerg, bezoek de traditionele visrokerijen op het rotseiland Bornholm, doe uw horloge eens af en gooi uw hengel uit bij Funen of bezoek de meest noordelijke gelegen stad Skagen. Maak met kinderen een uitstapje naar Legoland of ontmoet samen echte Vikingen in Bork Vikingehavn!

Dichtbij huis

Voor een heerlijke kampeervakantie hoeft u helemaal niet ver te rijden. Ook in Nederland, België en Duitsland vindt u fijne en voor u onontdekte plekjes, waar de dagelijkse stress van uw schouders valt. Wat is er dichtbij huis eigenlijk te beleven?Campings in Nederland, België en Duitsland Nederland, België en Duitsland hebben grote campsites.

Lees verder

Het gastvrije Oost-Europa

Oost-Europa wordt – heel onterecht – vaak alleen geassocieerd met betonnen woonblokken, armoede en grauwheid. Oost-Europa beslaat een behoorlijk deel van ons continent en het biedt al het kleurrijke moois dat u er wellicht niet verwacht. Luisterrijke weidsheid, imposante bergketens, verkoelende meren, culturele pracht en praal.

Lees verder

Het zwoele zuiden

Voor een zonzekere kampeervakantie met hogere temperaturen in Europa trekt u naar het zuiden. Rondom de Middellandse en Adriatische zee schitteren onder andere de bij uitstek geschikte vakantielanden Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en Kroatië. Afhankelijk van hoe ver u naar het zuiden trekt, kunnen de temperaturen ‘s zomers behoorlijk oplopen.

Lees verder

Privacy statement

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen