Het zwoele zuiden

Voor een zonzekere kampeervakantie met hogere temperaturen in Europa trekt u naar het zuiden. Rondom de Middellandse en Adriatische zee schitteren onder andere de bij uitstek geschikte vakantielanden Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en Kroatië. Afhankelijk van hoe ver u naar het zuiden trekt, kunnen de temperaturen 's zomers behoorlijk oplopen. Wilt u de mediterrane landen verkennen, maar bent u geen liefhebber van hoge temperaturen? Probeert u zich dan eens in het voor- of najaar te laten zakken naar het zuiden.

Campings in Zuid-Europa

Zuid-Europa is bij uitstek geschikt om te kamperen. Bijzonder mooie kampeeromgevingen zijn het Italiaanse Toscane, de Spaanse Costa Brava en de omgeving rond de Portugese rivier de Douro. U vindt er kleinschalige, rustige campsites, maar kunt ook kiezen voor campings die wat groter zijn en voorzien zijn van faciliteiten als restauraties en zwembaden. In het hoogseizoen wordt zeker voor landen als Italië en Frankrijk aangeraden om ruim van tevoren een plaats te reserveren. Buiten de schoolvakanties om, bent u wat vrijer. Omdat de gebruikelijke voor- en najaarstemperaturen Zuid-Europa al vanaf april en tot en met oktober aantrekkelijk maken, is het goed te overwegen uw camperreis een tijdje voor of na de drukkere zomervakantie te plannen.

Frankrijk

Bienvenue! Frankrijk is een fijne vakantiebestemming voor een reis met het gezin. U kunt er sportieve avonturen beleven in het alpengebied, de Pyreneeën of langs de Bretonse kust of kiezen voor uitstapjes naar steden als Parijs, Bordeaux of Montpellier. Het Franse landschap is prachtig, het klimaat aangenaam en de Franse keuken in één woord geweldig. Frankrijk is een land van zien, proeven, voelen en beleven, want bij Frankrijk denkt u toch ook aan genieten van goede wijn, uitgestrekte en geurende lavendelvelden, de beste kazen, een heerlijk klimaat en ki-lo-meters kust? De sprookjesachtige dorpjes in de Elzas, de wijngaarden, de prachtige Bretonse kust, de azuurblauwe Middellandse zee, het is allemaal even mooi. Cultuursnuivers, sporties en waterpretparkfans; la douce France heeft voor iedere doelgroep iets geschikts.

Kroatië

Met een kleine 1200 eilanden en een uitgestrekte kustlijn is Kroatië een land waar u uitgebreid geniet van zon en de Adriatische zee. Tot een aantal jaar geleden was Kroatië een onontdekte parel. Inmiddels weten de West-Europeanen het wat beter te vinden en trekt het land behoorlijke aantallen toeristen. Geniet in Kroatië van het grillige landschap dat gevormd is door kalksteenformaties en afgewisseld wordt met mooie, natuurlijkerwijs afgeschermde stranden. Verken de veelgenoemde nationale parken Plitvice en Krka met zijn bijzondere watervallen en breng een bezoekje aan steden als Split en Pula, waar het paleis van keizer Diocletianus en een amfitheater belangrijke overblijfselen zijn uit de Romeinse tijd. In het uiterste zuiden is Dubrovnik een stad die tot de verbeelding spreekt. Deze plaats is zo populair dat u deze het beste kunt bezoeken buiten het hoogseizoen. Neem voor de tijd die u aan de kust verblijft een snorkelset mee en ga in het azuurblauwe water op snorkelsafari. Ontdek allerlei vissen, sponzen, zeeanemonen en misschien zelfs kleine stukjes koraal.

Kroatië is met zijn talloze goede visrestaurants, adembenemende uitzichten en boeiende geschiedenis een echte aanrader!

Italië

In Italië draait het allemaal om dolce far niente: het zoete nietsdoen. De gemiddelde Italiaan ziet u halverwege de dag naar huis gaan voor een powernap of een plaatselijke bar induiken om te genieten van een heerlijk en uitgebreid koffiemoment. De Italianen lijken het zorgeloos genieten verheven te hebben tot een onmisbare activiteit, die dagelijks prioriteit krijgt. Sprookjesachtige dorpjes en stadjes met mooie, zonverlichte pleinen, fantastische uitzichten, befaamde Italiaanse keukenklassiekers en heerlijk zomerse temperaturen helpen ook u als kampeerder te ontstressen. Geniet in het noorden van majestueuze bergen en meer naar het zuiden van heuvels, die bedekt zijn met cipressen, olijfgaarden en pijnbomen. Italië is een land waar u, vooral in overbekende steden als Florence en Rome, overspoeld kunt raken door de bijzondere kunst en cultuur in de vorm van mozaïeken, fresco’s of andere soorten schilderingen die in vroeger tijden door grote namen zijn aangebracht in de vele kerken en kathedralen die het land rijk is. Bezoek zeker ook de kleinere, karakteristieke plaatsjes en maak waterpret. Voor dit laatste zijn mogelijkheden te over: in Italië kunt u kiezen uit een van de vele meren, de Middelandse Zee én de Adriatische Zee.

portugal

Spanje en Portugal

Een andere optie als u de zon wilt zien, is een camperreis door Spanje en Portugal. Deze beide mediterraanse landen hebben veel te bieden. Doe een culinaire stop bij San Sébastian, rijd via de pelgrimsroute richting Santiago de Compostela en ontdek Porto en Lissabon langs de prachtige Algarvekust. Trakteer uw smaakpapillen en bestel eens de typisch Portugese pastéis de nata of een bord dampende schaal- en schelpdieren. De Portugese keuken is rechttoe rechtaan, maar barst van de pure smaken. Eenmaal in het zuiden aangekomen zijn Sevilla, Alhambra en Granada een bezoek waard door onder andere de koninklijke kapel, het paleizencomplex, de vele karakteristieke kerkjes en kloosters, krinkelstraatjes en de bloemrijke balkons. Doe zeker ook de Spaanse steden Toledo en Madrid aan, die niet al te ver uit elkaar liggen, maar bijzonder verschillend zijn. Voor de kleine trek is er in Spanje en Portugal altijd een goede tapasbar in de buurt, waar u in het ritme van de karakteristieke flamenco de ene na de andere smakelijke olijf naar binnen hapt.

Dichtbij huis

Voor een heerlijke kampeervakantie hoeft u helemaal niet ver te rijden. Ook in Nederland, België en Duitsland vindt u fijne en voor u onontdekte plekjes, waar de dagelijkse stress van uw schouders valt. Wat is er dichtbij huis eigenlijk te beleven?Campings in Nederland, België en Duitsland Nederland, België en Duitsland hebben grote campsites.

Lees verder

Het gastvrije Oost-Europa

Oost-Europa wordt – heel onterecht – vaak alleen geassocieerd met betonnen woonblokken, armoede en grauwheid. Oost-Europa beslaat een behoorlijk deel van ons continent en het biedt al het kleurrijke moois dat u er wellicht niet verwacht. Luisterrijke weidsheid, imposante bergketens, verkoelende meren, culturele pracht en praal.

Lees verder

Go north!

Het noorden van Europa met zijn serene stiltes heeft eigenlijk helemaal geen introductie of aanbeveling nodig als u van kamperen houdt. U kiest eenvoudig uw favoriete periode, pakt de tassen en de viskoffer in en vertrekt, om een paar weken later herboren terug te keren en alvast te fantaseren over het volgende deel

Lees verder

Privacy statement

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen